Χάσαμε το Σερβάς. Στοπ. - iefimerida.gr

Χάσαμε το Σερβάς. Στοπ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και ενώ φουντώνει η συζήτηση για την πιθανή αναδιάρθρωση, ενισχύονται οι φήμες από τις Βρυξέλλες ότι ο Σερβάς Ντερούζ, ο ισχυρός άνδρας της Διεύθυνσης Οικονομικών της Κομισιόν, έχει θέμα με το Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντερούζ θεωρεί ότι τα στοιχεία που του στέλνει η Αθήνα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εκταμίευση της πέμπτης δόσης τον Ιούνιο βρίσκεται στον αέρα. Λέγεται ακόμα ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Ντερούζ και ότι ο υψηλόβαθμος κοινοτικός υπάλληλος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον τρόπο με τον οποίο το οικονομικό επιτελείο της Αθήνας διαχειρίζεται τα δημοσιονομικά νούμερα.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι χτες στην αποστολή της τρόικα που ήρθε για να εξετάσει τα δεδομένα προκειμένου να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση του Ιουνίου, ο κύριος Ντερούζ απουσίαζε και στη θέση του ήρθε ένας άλλος ανώτατος κοινοτικός υπάλληλος, ο Γερμανός Γιούργκεν Κρούγκερ.

Η ψυχρότητα στις σχέσεις Παπακωνσταντίνου-Ντερούζ ξεκίνησε πριν από μερικές βδομάδες, όταν σε συνέντευξη τύπου ο Ντερούζ αποκάλυψε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προβεί σε εκποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δις ευρώ έως το 2015.

Ο Ντερούζ στις ιδιωτικές του συζητήσεις επιμένει ότι είχε συμφωνηθεί να κάνει αυτές τις δηλώσεις ώστε να προετοιμάσει την κοινή γνώμη, και ότι στη συνέχεια όταν ο υπουργός είδε τις αντιδράσεις των ελληνικών ΜΜΕ έκανε πίσω παριστάνοντας τον ανήξερο.

Κανείς δεν ξέρει αν θα αποκατασταθούν οι σχέσεις Ντερούζ-Παπακωνσταντίνου ή ο Ντερούζ θα αναλάβει τελικά την Πορτογαλία η οποία εισέρχεται οσονούπω στην επιτήρηση της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ