Νίκησε κατά κράτος ο Γ. Μανώλης το «φιλελεύθερο λόμπυ» - iefimerida.gr

Νίκησε κατά κράτος ο Γ. Μανώλης το «φιλελεύθερο λόμπυ»

HATZIDAKIS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό...επιτήρηση μπαίνουν το επόμενο διάστημα τα στελέχη της Νεας Δημοκρατίας που έθεσαν ζητήματα συναίνεσης με την κυβέρνησης ή ακόμα και συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ . Πρόκειται για βουλευτές που ανήκουν στην φιλελεύθερη πτέρυγα όπως ο Κωστής Χατζηδάκης , ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος και ορισμένοι ακόμα οι οποίοι έχουν γίνει «κόκκινο πανί» για την Συγγρού.

Δεν ήταν τυχαίο ότι άλλα στελέχη όπως ο Γιάννης Μανώλης βγήκαν ανοικτά και τους «κάρφωσαν» με σκληρή γλώσσα ενώ επιστέγασμα ήταν η χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη που έκοψε τις συζητήσεις περι συγκυβέρνησης . Μια δήλωση που υποτίθεται ότι απευθυνόταν στην κυβέρνηση αλλά ουσιαστικά έστελνε τελευταία προειδοποίηση στο «φιλελεύθερο λόμπυ» να κόψει μαχαίρι την κουβέντα περί προσέγγισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από την δήλωση Μιχελάκη υπήρξε μια σειρά σκληροπυρηνικών στελεχών (Μαρκόπουλος-Μανώλης) που είχαν εξοργιστεί με τις παρεμβάσεις Χατζηδάκη-Μητσοτάκη και είχαν ζητήσει από τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά «να τους μαζέψουν»

Δεν ήταν επίσης τυχαία η διαρροή πριν από λίγα 24ωρα στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι έξω φρενών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την στάση του στο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια.

Στην Συγγρού, διαπίστωσαν ότι το κύμα αγανάκτησης εναντίον των «συναινετικών» είχε αυξηθεί ιδιαίτερα και θα έπαιρνε το χαρακτήρα δημόσιας εσωκομματικής αντιπαράθεσης κι έσπευσαν να προλάβουν το κακό με την παρέμβαση Μιχελάκη.

Αυτός που τρίβει τα χέρια του είναι ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης που είδε την θέση του να θριαμβεύει και τους άσπονδους φίλους του –και μελλοντικούς αντιπάλους του στη Β Αθηνών- Κ. Μητσοτάκη και Κ. Χατζηδάκη να δέχονται με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο τις δημόσιες παρατηρήσεις από τον εκπρόσωπο του κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ