Μία αιωρούμενη πόλη χτίζεται στον Πειραιά: Η πρωτοποριακή έκθεση της HELLAΣTOCK - iefimerida.gr

Μία αιωρούμενη πόλη χτίζεται στον Πειραιά: Η πρωτοποριακή έκθεση της HELLAΣTOCK

Μία αιωρούμενη πόλη χτίζεται στον Πειραιά: Η πρωτοποριακή έκθεση της HELLAΣTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χρησιμοποιώντας σκαλωσιές, σκοινιά και πανιά, 170 αρχιτέκτονες, μηχανικοί και σχεδιαστές από 11 Ευρωπαϊκές χώρες ξεκινούν την κατασκευή μίας αιωρούμενης πόλης στην προβλήτα Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά, στα πλαίσια της πρώτης ελληνικής διοργάνωσης «HELLAΣTOCK» που θα διαρκέσει ως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Το «HELLAΣTOCK» αποτελεί ουσιαστικά την ελληνική εκδοχή του «BELLASTOCK», της γαλλικής ένωσης- δικτύου φοιτητών και νέων αρχιτεκτόνων που ενθαρρύνει τη συνεργασία πάνω σε δράσεις αρχιτεκτονικής, με στόχο την προαγωγή του πειραματισμού στο χώρο.

Η πρώτη διοργάνωση του «BELLASTOCK» υλοποιήθηκε το 2006 στο Παρίσι και ακολούθησαν διοργανώσεις σε Δανία, Ισπανία, Μεξικό, Τουρκία, Γερμανία, Χιλή, Καναδά και Αλγερία.

Η ελληνική διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (EMΠ) και γίνεται υπό την αιγίδα του ΕΜΠ και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί και τριήμερο κατασκευαστικό εργαστήριο στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου στην προβλήτα Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά, που προβλέπεται να αποτελέσει την Πολιτιστική Ακτή του ΟΛΠ, καθώς και πενθήμερο διαλέξεων, ενημερώσεων, εργαστηρίων και σεμιναρίων από την Τετάρτη μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ.

Το θέμα της φετινής ελληνικής διοργάνωσης είναι οι αναρτημένες κατασκευές, που προσαρμόζονται σε δύο συνθήκες: την χωροθέτηση μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων στην πόλη και την εύκολη απομάκρυνσή τους από το έδαφος.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ μετά τη λήξη της έκθεσης ο χώρος θα επανέλθει στην πρότερη μορφή του.

Μία αιωρούμενη πόλη χτίζεται στον Πειραιά: Η πρωτοποριακή έκθεση της HELLAΣTOCK | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έκθεση πόλη Πειραιάς ιπτάμενη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ