Διαδηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου για τις εκποιήσεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Διαδηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου για τις εκποιήσεις [εικόνες]

Διαδηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου για τις εκποιήσεις [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαζική κινητοποίηση ενάντια στις εκποιήσεις πραγματοποίησαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο συνδικαλιστικές, επαγγελματικές και κοινωνικές οργανώσεις.

Με βασικό σύνθημα «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί» διαδήλωσαν κατά του πολύκροτου νομοσχεδίου. Λίγο πριν από τις 19.00 το απόγευμα της Τετάρτης εκπρόσωποι των 17 οργανώσεων έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με συνθήματα «κανένας Κύπριος χωρίς στέγη», «η ανέχεια μας έφτασε στο τροχόσπιτο» και «λαέ αντιστάσου για να ζήσεις», εκατοντάδες κόσμου πραγματοποίησαν δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας καλώντας τα κόμματα να μην ψηφίσουν το πολύκροτο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις.

Εκπρόσωποι 17 οργανώσεων, έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, στον οποίο και παρέδωσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας ζητώντας του να αποσύρει ως κυβέρνηση το φλέγον νομοσχέδιο των εκποιήσεων.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης υπό την ομπρέλα της πλατφόρμας «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί», απευθυνόμενοι στους διαμαρτυρόμενους, χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο ισοπεδωτικό, λέγοντας ότι «είναι υποχρέωση των κομμάτων να υπερασπιστούν την οικογενειακή και επαγγελματική στέγη και την κοινωνική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.500 άτομα, πραγματοποιήθηκε -όπως αναφέρει το sigmalive.com- υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, ενώ διαδηλωτές έστησαν συμβολικά έξω από το Προεδρικό μικρά αντίσκηνα.

Δηλώσεις από τις οργανώσεις αλλά και από την κυβέρνηση είχαμε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατία, ο οποίος στο πλαίσιο του διαλόγου που πραγματοποιεί και με τα κόμματα, δέχθηκε και τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξη του στην εκδήλωση που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Διαδηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου για τις εκποιήσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Διαδηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου για τις εκποιήσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Διαδηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου για τις εκποιήσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Διαδηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου για τις εκποιήσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Διαδηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου για τις εκποιήσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ