Βραζιλία: Η σοσιαλίστρια Μαρίνα Σίλβα θα κερδίσει την πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ - iefimerida.gr

Βραζιλία: Η σοσιαλίστρια Μαρίνα Σίλβα θα κερδίσει την πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι η υποψήφια των σοσιαλιστών Μαρίνα Σίλβα θα κερδίσει την απερχόμενη πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα γίνουν τον Οκτώβριο.

Εκπληκτη από την τροπή που παίρνει η προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία εμφανίστηκε η Μαρίνα Σίλβα αλλά κατόρθωσε να εντυπωσιάσει απέναντι στην Ντίλμα Ρουσέφ που έδειξε απολογητική, κατά την τηλεμαχία των δύο γυναικών στις 26 Αυγούστου στο Σάο Πάολο.

Δύο διαδοχικές δημοσκοπήσεις δίνουν την Σίλβα νικήτρια στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Αυτή η μαύρη 56χρονη, οικολόγος, πιστή χριστιανή της Ευαγγελικής Εκκλησίας, είναι το φαβορί, παρότι κανείς δεν το περίμενε.

Στην τηλεμαχία τοποθετήθηκε πάνω από τα κόμματα, υποσχέθηκε μια νέα πολιτική η οποία θα συνδυάζει οικονομική σταθερότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Οι εκλογές θα γίνουν σε 40 ημέρες, στις 5 Οκτωβρίου και οι δημοσκοπήσεις της δίνουν ήδη 45% έναντι 36% της Ρουσέφ.

Κατηγόρησε την Ρουσέφ ότι εγκατέλειψε τους Βραζιλιάνους στην παιδεία, την υγεία και τα μέσα μεταφοράς και ότι έκανε «προφανή λάθη» σε οικονομικό επίπεδο που ανέβασαν τον πληθωρισμό και μείωσαν την ανάπτυξη, μετά το οικονομικό μπουμ της διακυβέρνησης του "Λούλα" ντα Σίλβα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ