Τέλος στην αιματηρή εξέγερση στη φυλακή Κασκαβέλ της Βραζιλίας -Μετά από 2 αποκεφαλισμούς, 5 νεκρούς και 25 τραυματίες - iefimerida.gr

Τέλος στην αιματηρή εξέγερση στη φυλακή Κασκαβέλ της Βραζιλίας -Μετά από 2 αποκεφαλισμούς, 5 νεκρούς και 25 τραυματίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τερματίστηκε σήμερα η εξέγερση στη φυλακή της Κασκαβέλ της πολιτείας Παρανά στη νότια Βραζιλία. Μια εξέγερση που κράτησε 44 ώρες αλλά ήταν ικανή να άφησε πίσω της πέντε νεκρούς και 25 τραυματίες, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των αρχών.

Οι εξεγερμένοι φυλακισμένοι ζητούσαν καλύτερες συνθήκες φυλάκισης καθώς και χαλάρωση των περιορισμών ειδικά σε ότι αφορά το επισκεπτήριο.

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις επετεύχθη η συμφωνία ώστε να απελευθερωθούν οι δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι που οι εξεγερμένοι φυλακισμένοι κρατούσαν όμηρους.

Στο πλαίσιο της ίδια συμφωνίας 851 κρατούμενοι θα μεταφερθούν σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Δυο κρατούμενοι αποκεφαλίστηκαν και άλλοι δυο έχασαν τη ζωή τους όταν συγκρατούμενοι τους, τους έριξαν στο κενό από την ταράτσα της φυλακής. Ενώ νεότερες πληροφορίες δεν έχουν ακόμα δοθεί για το πώς έχασε τη ζωή του ο πέμπτος φυλακισμένος.

Το πρόβλημα των φυλακών στη Βραζιλία δεν είναι καινούργιο καθώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει το φαινόμενο υπερπληθυσμού των φυλακών.

Θεωρητικά, στη φυλακή της Κασκαβέλ κρατούνταν λιγότεροι από όσους προβλέπει η ονομαστική της χωρητικότητα (1.181), συνολικά 1.038, αλλά ο πρόεδρος του συνδικάτου των σωφρονιστικών υπαλλήλων Άντονι Τζόνσον είχε επισημάνει πως τα κονδύλια ώστε να γίνουν τα απαιτούμενα έργα προκειμένου να μπορεί το σωφρονιστικό κατάστημα να στεγάζει τους παραπάνω τροφίμους στην πραγματικότητα «έγιναν μόνο στα χαρτιά».

«Όλα τελείωσαν, η αστυνομία έχει μπει στη φυλακή και κάνει μια εκτίμηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο», είπε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έλσον Φασίνα, εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης της πολιτειακής κυβέρνησης στην Παρανά.

Το 80% των φυλακισμένων συμμετείχε στην εξέγερση ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 800 από τους έγκλειστους .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ