Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ξεπουλάει αεροπλανοφόρο: Το δίνει 25 σεντς και ο αγοραστής πρέπει να το κάνει παλιοσίδερα - iefimerida.gr

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ξεπουλάει αεροπλανοφόρο: Το δίνει 25 σεντς και ο αγοραστής πρέπει να το κάνει παλιοσίδερα

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ξεπουλάει αεροπλανοφόρο: Το δίνει 25 σεντς και ο αγο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς πώληση, έναντι του ευτελούς ποσού των 25 σεντς, διαθέτει το Αμερικανικό Ναυτικό το αεροπλανοφόρο «Saratoga», το οποίο είναι παροπλισμένο σε λιμάνι του Τέξας.

Το Πεντάγωνο αναφέρει μάλιστα ότι όποιος δεχτεί να το αγοράσει θα αναλάβει και την υποχρέωση να το μεταφέρει για διάλυση.

Το «Saratoga», το οποίο ζυγίζει 56.000 τόνους και παροπλίστηκε το 1996, έδρασε στα χρόνια του πολέμου στο Βιετνάμ και έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν βοήθησε στη σύλληψη των παλαιστίνιων τρομοκρατών το 1985 στη Μεσόγειο που είχαν καταλάβει το κρουαζιερόπλοιο «Achille Lauro».

Επίσης, το αεροπλανοφόρο πήρε μέρος στον πρώτο πόλεμο στο Ιράκ. Στα χρόνια της κρίσης στα δυτικά Βαλκάνια βρέθηκε στην Αδριατική και στο Ιόνιο.

Να σημειωθεί πως το «Saratoga» δεν είναι το πρώτο αεροπλανοφόρο που ξεπουλάει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Τον περασμένο Οκτώβριο πούλησε το «Forstal», το οποίο έγινε παλιοσίδερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ