Στα νερά της Μεσογείου το «Φοίνικας 1»: Πρόκειται για το πρώτο ιδιωτικό σκάφος διάσωσης μεταναστών [βίντεο] - iefimerida.gr

Στα νερά της Μεσογείου το «Φοίνικας 1»: Πρόκειται για το πρώτο ιδιωτικό σκάφος διάσωσης μεταναστών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ζευγάρι Αμερικανών ιταλικής καταγωγής χρηματοδοτεί την πρώτη ιδιωτική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών στα νερά της Μεσογείου. Πρόκειται για το πλοίο με την ονομασία «Φοίνικας 1», το οποίο είναι ένα υπερσύγχρονο και πλήρως επανδρωμένο πλοίο.

Η πρώτη του αποστολή ξεκίνησε τη Δευτέρα από τη Μάλτα και θα διαρκέσει συνολικά 60 ημέρες, με σκοπό να βοηθήσει όσους βρίσκονται σε κίνδυνο στα νερά της Μεσογείου.

Στο πλοίο υπάρχουν ναυαγοσώστες καθώς και ιατρική ομάδα, ενώ μεταφέρει δύο μικρά σκάφη και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είναι εξοπλισμένα με σύστημα υπέρυθρης ανίχνευσης για να εντοπίζονται και τις νυχτερινές ώρες οι βάρκες των μεταναστών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να μείνουν στον αέρα για έξι ώρες καλύπτοντας ακτίνα δράσης 160χλμ... Στη συνέχεια διαβιβάζουν τις πληροφορίες τους στα συντονιστικά κέντρα διάσωσης στη Μάλτα και την Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ