Πάπας Φραγκίσκος: Σε δύο με τρία χρόνια θα πεθάνω -Σκέφτομαι τα λάθη και τις αμαρτίες μου - iefimerida.gr

Πάπας Φραγκίσκος: Σε δύο με τρία χρόνια θα πεθάνω -Σκέφτομαι τα λάθη και τις αμαρτίες μου

Πάπας Φραγκίσκος: Σε δύο με τρία χρόνια θα πεθάνω -Σκέφτομαι τα λάθη και τις αμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκαλύψεις από τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος, επιστρέφοντας από τη Νότια Κορέα, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, μίλησε σε δημοσιογράφους και... έδωσε στον εαυτό του δύο με τρία χρόνια ζωής.Ο Ποντίφικας, μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από το αξίωμά του μέσα σε αυτό το διάστημα.

Σχολιάζοντας την δημοφιλία του ο 77χρονος Πάπας ανέφερε «Το αντιμετωπίζω ως μια γενναιοδωρία από τον Θεό. Προσπαθώ να σκέφτομαι τα λάθη μου, τις αμαρτίες μου και να μη νοιώθω περήφανος. Γιατί ξέρω ότι αυτό θα διαρκέσει μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Δύο ή τρία χρόνια και μετά θα πάω να συναντήσω τον Δημιουργό μου».

Η συζήτηση, μάλιστα, στράφηκε και προς το ενδεχόμενο παραίτησής του από τον παπικό θώκο και ο Ποντίφικας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει ο δεύτερος διαδοχικά που παραιτείται, μετά τον Βενέδικτο.

Σκοτώθηκαν η ανιψιά του Πάπα και τα δύο της παιδιά σε αυτοκινητιστικό

Την ίδια στιγμή στην οικογένεια του Χόρχε Μπερκόλιο έχει πέσει βαρύ πένθος, καθώς, τρία συγγενικά του πρόσωπα, οι δύο μικρανηψιοί του και η μητέρα τους, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στην επαρχία Κόρντομπα της Αργεντινής.

«Τα θύματα είναι ένα βρέφος οκτώ μηνών και ένα νήπιο δύο ετών καθώς και η μητέρα τους. Ο σύζυγος της γυναίκας, Οράσιο Μπεργκόλιο, που είναι ανιψιός του πάπα, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση» είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Καρίνα Φερέιρα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις επαρχίες Ροσάριο και Κόρντομπα, κοντά στην κοινότητα Βίλα Μαρία, 550 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες. Για άγνωστους λόγους, το αυτοκίνητο που μετέφερε την οικογένεια προσέκρουσε στο πίσω μέρος μιας νταλίκας φορτωμένης με καλαμπόκι.

Ο Οράσιο Μπεργκόλιο είναι γιος του Αλμπέρτο, του αποβιώσαντος αδελφού του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό δυστύχημα. «Ο πάπας ενημερώθηκε (. . .) και ζήτησε από όσους συμμετέχουν στην οδύνη του να προσευχηθούν μαζί του» ανέφερε ο εκπρόσωπός του, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι, σε μια λακωνική ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ