Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας σε Alpha και Eurobank ζητά η ΟΤΟΕ - iefimerida.gr

Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας σε Alpha και Eurobank ζητά η ΟΤΟΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποτροπή απολύσεων και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων ζητεί η ΟΤΟΕ με ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας τη συγχώνευση Alpha Bank και Eurobank.

Η ΟΤΟΕ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επίσημες ανακοινώσεις και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας στασυνολικότερα ζητήματα, αλλά και σε αυτά που αφορούν τη στήριξη του εγχειρήματος από τους βασικούς μετόχους καθώς και στον τρόπο αντιμετώπισης της κρατικής χρηματοδότησης που ήδη έχουν λάβει οι δύο Τράπεζες για να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους.

Σε κάθε περίπτωση στις συγχωνεύσεις ή συνεργασίες Τραπεζών, επισημαίνει στην ανακοίνωση της η ΟΤΟΕ, πρέπει να διασφαλίζονται η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των ελληνικών νοικοκυριών, η απασχόληση των εργαζομένων, ηαποτροπή των απολύσεων και η διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων καθώς και η βιωσιμότητα και η επιχειρησιακή προοπτική των συγχωνευόμενων Τραπεζών.

Για το σκοπό αυτό η ΟΤΟΕ, θεωρεί ότι, η συγχώνευση των δύο Τραπεζών που πρόκειται να ανακοινωθεί, πρέπει να συνοδεύεται από ένα επιχειρησιακό και κοινωνικό σχέδιο που θα αναλύει και θα διασφαλίζει όλα τα παραπάνω καιταυτόχρονα θα εγγυάται την επιτυχή έκβαση αυτών των επιχειρηματικών κινήσεων.

Ο ρόλος του κράτους είναι ιδιαίτερα σημαντικός, δεδομένου ότι, πρέπει να λειτουργεί ως εγγυητής που διασφαλίζει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τη κοινωνική ομαλότητα και ταυτόχρονα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τηνοικονομική ανάκαμψη που έχει ανάγκη η χώρα, επισημαίνει η ΟΤΟΕ,

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ