Ποροσένκο: Ρωσικά τεθωρακισμένα μπήκαν στο έδαφός μας -Καταστρέψαμε ένα μέρος τους - iefimerida.gr

Ποροσένκο: Ρωσικά τεθωρακισμένα μπήκαν στο έδαφός μας -Καταστρέψαμε ένα μέρος τους

Ποροσένκο: Ρωσικά τεθωρακισμένα μπήκαν στο έδαφός μας -Καταστρέψαμε ένα μέρος το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλιμακώθηκε η ένταση στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία, με το Κίεβο να κάνει λόγο για εισβολή και να υποστηρίζει ότι κατέστρεψε μέρος των δυνάμεων της Μόσχας.

Σε επικοινωνία που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο που μετέφερε ότι με βολές πυροβολικού ο ουκρανικός στρατός εξουδετέρωσε μέρος οχηματοπομπής ρωσικών τεθωρακισμένων εντός του εδάφους της, κατά τις νυχτερινές ώρες. Η είδηση προκάλεσε πτώση στα μεγάλα χρηματιστήρια και την άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» κατά των ρωσόφωνων ανταρτών, δήλωσε ότι παρακολουθούσαν την οχηματοπομπή από τη στιγμή που πέρασε σε ουκρανικό έδαφος.

Η είδηση έρχεται την ώρα που η ρωσική αυτοκινητοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια προς την ανατολική Ουκρανία έχει φτάσει στα σύνορα και αναμένεται ο έλεγχός της από τις ουκρανικές Αρχές και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν πτώση μετά την είδηση ότι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν εν μέρει μια οχηματοπομπή ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων, ενώ εκπρόσωπος του ΟΗΕ επισήμανε ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη για άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης.

Στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ «ζήτησαν εντόνως» από τη Ρωσία να «σταματήσει αμέσως κάθε μορφής εχθρικές ενέργειες». Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων κάλεσε τη Ρωσία να «αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα». Η ΕΕ θα θεωρήσει οποιαδήποτε μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας ως μια «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», τονίζεται επίσης.

Η ΕΕ παραμένει έτοιμη να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία, «υπό το φως της εξέλιξης της κατάστασης επί του πεδίου», προσέθεσαν οι ΥΠΕΞ των 28.

Η Ρωσία πάντως διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ποροσένκο. Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Αμυνας έκανε λόγο για αποκύημα φαντασίας, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμιά ρωσική στρατιωτική φάλαγγα που να πέρασε τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, είτε τη νύχτα ή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ