Κρατική ενίσχυση 31 δισ. ευρώ ζητά η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας -Πλήττεται από τις δυτικές κυρώσεις - iefimerida.gr

Κρατική ενίσχυση 31 δισ. ευρώ ζητά η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας -Πλήττεται από τις δυτικές κυρώσεις

Κρατική ενίσχυση 31 δισ. ευρώ ζητά η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας -
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ρωσική κρατική εταιρεία πετρελαίου Rosneft, η οποία αντλεί το 40% του πετρελαίου που παράγει ετησίως η Ρωσία, έχει ζητήσει από το Δημόσιο οικονομική ενίσχυση 31 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως μεταδίδει η ρωσική εφημερίδα Vedomosti, η πρόταση της εταιρείας προβλέπει την παραχώρηση χρημάτων από το Εθνικό Ταμείο της Ρωσίας, μέσω της αγοράς ομολόγων της εταιρείας.

Το αίτημα της Rosneft αποτελεί την πρώτη ένδειξη ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά χρηματοδοτικά προβλήματα, έπειτα από την επιβολή των κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της κρίσης με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το τελευταίο ισολογισμό της εταιρείας, η οποία οφείλει να αποπληρώσει περίπου 9 δισ. ευρώ σε οφειλές μέχρι το τέλος του έτους, τα συνολικά χρέη της ανέρχονται ακριβώς στο ποσό που έχει ζητήσει ως βοήθεια από τη Μόσχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ