Η πιο ζεστή μέρα του φετινού καλοκαιριού η Παρασκευή -Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος - iefimerida.gr

Η πιο ζεστή μέρα του φετινού καλοκαιριού η Παρασκευή -Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος

Η πιο ζεστή μέρα του φετινού καλοκαιριού η Παρασκευή -Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα καλά ένιωσαν από το πρωί της Παρασκευής οι Ελληνες τι σημαίνει καύσωνας, καθώς η 15η Αυγούστου χαρακτηρίστηκε ως η πιο ζεστή ημέρα του φετινού καλοκαιριού. Ο υδράργυρος ανέβηκε στο «κόκκινο» σε πολλές περιοχές της χώρας, φτάνοντας ακόμη και στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, για όσους έχουν μείνει στα αστικά κέντρα υπάρχουν σημεία στα οποία μπορούν να πάρουν μία ανάσα δροσιές, αφού σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη οι δήμοι έχουν φροντίσει να μείνουν ανοιχτοί για τον κόσμο οι κλιματιζόμενες αίθουσες.

Από το Σάββατο αναμένεται να πέσει σταδιακά η θερμοκρασία, από τα δυτικά και τα βόρεια. Από την Κυριακή το βράδυ, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει σταδιακά από 2 με 4 βαθμούς και τη Δευτέρα θα φθάσει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Οι κλιματιζόμενες αίθουσες:

Στην Αθήνα, ανοιχτές από τις 9:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα είναι οι κλιματιζόμενες αίθουσες σε έξι Λέσχες Φιλίας, στις περιοχές Αγίου Παύλου, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, Αμπελοκήπων, Κάτω Πετραλώνων και Κολοκυνθούς.

Στον Πειραιά, ανοιχτές θα μείνουν μέχρι και τις 22.00 το βράδυ οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου: Πρόκειται για τα Κ.Α.Π.Η. Α1 και Β1.

Στη Θεσσαλονίκη, ο δήμος παρέχει κλιματιζόμενους χώρους σε δύο ΚΑΠΗ, στις οδούς Σαχτούρη 1 και Αλεξανδρείας 27 και στο Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, στην οδό Μοναστηρίου 62. Οι χώροι θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, έως και το Σάββατο.

Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι επίσης οι κλιματιζόμενοι χώροι στο Συνεδριακό Κέντρο της Helexpo «Ιωάννης Βελλίδης», στο χώρο της ΔΕΘ, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Κλιματιζόμενους χώρους παρέχει και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών: στο δημαρχείο, στο Γ' ΚΑΠΗ - ΚΗΦΗ στην οδό Μεσολογγίου, το Α' ΚΑΠΗ στην οδό Κουντουριώτη και το Γ' ΚΑΠΗ στη Λεωφόρο Όχι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ