Νετανιάχου: Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ νομιμοποιεί τη Χαμάς - iefimerida.gr

Νετανιάχου: Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ νομιμοποιεί τη Χαμάς

Νετανιάχου: Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ νομιμοποιεί τη Χαμάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βολές κατά του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έριξε την Τετάρτη με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίμ Νετανιάχου, ο οποίος μετά τη σύσταση μιας επιτροπής έρευνας για τη Γάζα ανέφερε ότι «το Συμβούλιο προσδίδει νομιμότητα στις τρομοκρατικές οργανώσεις που δολοφονούν, όπως η Χαμάς».

Η επιτροπή πρόκειται να ερευνήσει τις παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, κυρίως στη Λωρίδα της Γάζας όπου εδώ και ένα μήνα μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς με αποτέλεσμα περίπου 2000 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους από την παλαιστινιακή πλευρά και 67 από την ισραηλινή.

Ο Νετανιάχου, μέσω δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε από το γραφείο του, κάλεσε την επιτροπή να διεξάγει έρευνες στη Δαμασκό, στη Βαγδάτη και στην Τρίπολη. «Αντί να ερευνούν τις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον των Ισραηλινών πολιτών και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες, αντί να διεξάγουν έρευνες για τη σφαγή που (ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ) Άσαντ διαπράττει εναντίον του λαού του ή εκείνη του Ισλαμικού Κράτους εναντίον των Κούρδων (στο Ιράκ), ο ΟΗΕ αποφάσισε να έλθει και να ερευνήσει το Ισραήλ, τη μοναδική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή, ένα δημοκρατικό κράτος που αντιδρά με νόμιμο τρόπο προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες του εναντίον της φονικής τρομοκρατίας» κατήγγειλε ο ίδιος, σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύθηκε σε ένα δελτίο τύπου του γραφείου του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ