Τέλη Σεπτεμβρίου η απόφαση του δικαστηρίου για τον Χόσνι Μουμπάρακ - iefimerida.gr

Τέλη Σεπτεμβρίου η απόφαση του δικαστηρίου για τον Χόσνι Μουμπάρακ

Τέλη Σεπτεμβρίου η απόφαση του δικαστηρίου για τον Χόσνι Μουμπάρακ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση του δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, θα ανακοινωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου. Ο Μουμπάρακ κατηγορείται για συνέργεια στις δολοφονίες διαδηλωτών το 2011.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, στην πρώτη του δίκη, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τους θανάτους 846 διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011, οπότε και ανετράπη από το αξίωμα, όμως η απόφαση είχε ακυρωθεί για τυπικούς λόγους.

Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χαμπίμπ αλ Άντλι καθώς και έξι πρώην υψηλόβαθμα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του, ο Χόσνι Μουμπάρακ νοσηλεύεται φρουρούμενος σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Κάιρο.

«Δεν έδωσα εντολή να δολοφονηθούν διαδηλωτές»

Ο Χόσνι Μουμπάρακ, κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι παρέδωσε οικειοθελώς την εξουσία στον στρατό, υπερασπίστηκε όσα πέτυχε για τη χώρα του στα 30 χρόνια που είχε την εξουσία και τόνισε ότι δεν έδωσε ποτέ εντολή να δολοφονηθούν διαδηλωτές και να χυθεί αίμα Αιγύπτιων.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου προσήλθε στο δικαστήριο με αναπηρικό αμαξίδιο και ολοκλήρωση την απολογία του λέγοντας: «Καθώς η ζωή μου πλησιάζει στο τέλος της, έχω τη συνείδησή μου ήσυχη και χαίρομαι που πέρασα αυτή τη ζωή υπερασπιζόμενος την Αίγυπτο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ