Βρήκε τη λύση η Ρωσία -Καλύπτει τις ελλείψεις από το εμπάργκο αυξάνοντας τις εισαγωγές από την Αίγυπτο - iefimerida.gr

Βρήκε τη λύση η Ρωσία -Καλύπτει τις ελλείψεις από το εμπάργκο αυξάνοντας τις εισαγωγές από την Αίγυπτο

Βρήκε τη λύση η Ρωσία -Καλύπτει τις ελλείψεις από το εμπάργκο αυξάνοντας τις εισ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αίγυπτο στράφηκε η Ρωσία, προκειμένου να καλύψει τις ελλείψεις που θα προκύψουν εξαιτίας του εμπάργκο στις εισαγωγές από τις χώρες που της επέβαλλαν κυρώσεις.

Με το Κρεμλίνο να αναζητά νέες πηγές προμηθειών, η Ρωσία θα αυξήσει τις εξαγωγές σίτου στην Αίγυπτο και τις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων από τη χώρα, καθώς η Μόσχα και το Κάιρο εξετάζουν την προοπτική μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

«Η Αίγυπτος έχει ήδη αυξήσει τις (αγροδιατροφικές) προμήθειες στην αγορά μας κατά 30% και είναι έτοιμη να τις αυξήσει κατά ακόμη 30% στο εγγύς μέλλον» επισήμανε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Η αύξηση των εισαγωγών από την Αίγυπτο φορτίων με προϊόντα όπως πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα και πορτοκάλια θα καλύψει έως και το 50% των ελλείψεων σε αυτά τα προϊόντα που προκαλούν τα αντίποινα τα οποία αποφάσισε η Μόσχα, σημείωσε ο υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας Νικολάι Φιοντόροφ.

Ο Πούτιν και ο Σίσι συζήτησαν επίσης για το ενδεχόμενο να υπάρξει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Τελωνειακή Ενωση Ρωσίας, Λευκορωσίας, Καζακστάν, ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Ακόμη, αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας σταθμός διαχείρισης της διακίνησης εμπορευμάτων της Αιγύπτου στις ακτές της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα και αντιστοίχως, η δημιουργία ενός βιομηχανικού κόμβου της Ρωσίας στο αιγυπτιακό έδαφος, στο πλαίσιο των έργων επέκτασης της Διώρυγας του Σουέζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ