Εκκληση από τον ΟΗΕ για τους Γεζίντι: Εμποδίστε την γενοκτονία τους - iefimerida.gr

Εκκληση από τον ΟΗΕ για τους Γεζίντι: Εμποδίστε την γενοκτονία τους

Εκκληση από τον ΟΗΕ για τους Γεζίντι: Εμποδίστε την γενοκτονία τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκκληση προς τη διεθνή κοινότητα απηύθυναν ειδικοί του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τονίζοντας πως πρέπει να αναλάβει δράση προκειμένου να εμποδιστεί μία ενδεχόμενη γενοκτονία εναντίον της μειονότητας των Γεζίντι από τους τζιχαντιστές.

Ο Οργανισμός, σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στη Γενεύη και συνυπογράφουν αρκετοί ειδικοί του ΟΗΕ, αναφέρει: «Πρέπει επειγόντως να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου να εμποδίσουμε μια μαζική θηριωδία και μια ενδεχόμενη γενοκτονία τις επόμενες ώρες και ημέρες. Η ευθύνη για την προστασία των πληθυσμών έναντι του κινδύνου φρικτών εγκλημάτων εναπόκειται συγχρόνως στην ιρακινή κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα».

Να σημειωθεί πως περίπου 35.000 Γεζίντι έχουν βρει καταφύγιο στο Ορος Σίντζαρ, σε μία προσπάθεια να γλιτώσουν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, με τους περισσότερους να είναι εξαντλημένοι και αφυδατωμένοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ