Το ΥΠΕΚΑ χρηματοδοτεί με 785.200 ευρώ πέντε νομούς -Για την αποκατάσταση ζημιών από επικίνδυνα απόβλητα - iefimerida.gr

Το ΥΠΕΚΑ χρηματοδοτεί με 785.200 ευρώ πέντε νομούς -Για την αποκατάσταση ζημιών από επικίνδυνα απόβλητα

Το ΥΠΕΚΑ χρηματοδοτεί με 785.200 ευρώ πέντε νομούς -Για την αποκατάσταση ζημιών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα διαθέσει 785.000 ευρώ σε πέντε νομούς για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς που προκαλείται από ανεξέλεγκτες αποθέσεις επικινδύνων αποβλήτων.

Η χρηματοδότηση αφορά τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Πιερίας και Αιτωλοακαρνανίας και όπως έγινε γνωστό τα έργα θα περιλαμβάνουν εκπόνηση τεχνικής μελέτης αποκατάστασης και έργα διαχείρισης. Πρόκειται για αιτήματα που είχαν απευθύνει στο υπουργείο οι αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Οι πόροι προέρχονται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον 2014» του Πράσινου Ταμείου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης δήλωσε: «Η ένταξη των αιτημάτων για την αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημιάς που προκαλείται στα υπόγεια και επιφανειακά νερά, καθώς και στα εδάφη της χώρας μας, από ανεξέλεγκτες αποθέσεις επικινδύνων αποβλήτων σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, συνεχίζει τη σταθερή πολιτική του ΥΠΕΚΑ για εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, που αναλαμβάνει δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των ευαίσθητων υδατικών πόρων. Στόχος μας παραμένει η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, σε συνάρτηση με την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και την αειφορία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ