Oι ετοιμασίες για το γάμο μπορούν να περιμένουν -Η «καλή» του Κλούνεϊ ερευνά τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα - iefimerida.gr

Oι ετοιμασίες για το γάμο μπορούν να περιμένουν -Η «καλή» του Κλούνεϊ ερευνά τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα

Oι ετοιμασίες για το γάμο μπορούν να περιμένουν -Η «καλή» του Κλούνεϊ ερευνά τις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή την περίοδο- σύμφωνα με τις φήμες τουλάχιστον- η Αμάλ Αλαμουντίν θα έπρεπε να ασχολείται με τις ετοιμασίες του γάμου της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Η δικηγόρος όμως έχει πιο σοβαρά πράγματα να κάνει. Είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα ερευνήσουν για τις παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Γάζα.

Η Βρετανολιβανέζα νομικός, που πρόσφατα έβγαλε τις άδειες του γάμου της με τον ηθοποιό, διορίστηκε στην τριμελή επιτροπή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που θα ερευνήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μποντλέρ Εντόγκ Έλα έκανε γνωστό ότι στην επιτροπή αυτή θα μετέχουν, εκτός της Αλαμουντίν, ο πρώην ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Ντούντου Ντιέν από τη Σενεγάλη και ο Ουίλιαμ Σάμπας, καθηγητής διεθνούς δικαίου από τον Καναδά.

Η 36χρονη Αλαμουντίν γεννήθηκε στον Λίβανο και μετανάστευσε στη Βρετανία με την οικογένειά της όταν ήταν τριών ετών. Τον Απρίλιο αποκαλύφθηκε ότι έχει αρραβωνιαστεί με τον Κλούνεϊ, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι σχεδιάζουν να παντρευτούν εντός του Σεπτεμβρίου.

Η Αμαλ Αλαμουντίν σπούδασε στην Οξφόρδη και έχει ειδικευτεί σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παλαιότερα είχε εργαστεί για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ενώ ήταν και σύμβουλος του εισαγγελέα στο Ειδικό Δικαστήριο για τον Λίβανο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ