Ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση από το εμπάργκο της Ρωσίας -Ψάχνει τρόπο να αποζημιώσει τους παραγωγούς - iefimerida.gr

Ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση από το εμπάργκο της Ρωσίας -Ψάχνει τρόπο να αποζημιώσει τους παραγωγούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να βρεθεί τρόπος να αποζημιωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί μετά και το εμπάργκο από τη Μόσχα. Ενα από τα σενάρια που σκέφτονται στην κυβέρνηση είναι να αξιοποιηθεί το ειδικό αποθεματικό ταμείο του κρατικού προϋπολογισμού. Ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μην θεωρηθεί ότι δίνεται παράνομη χρηματοδότηση στους Έλληνες αγρότες, εκτός κοινοτικής νομοθεσίας.

Οπως γράφει και το real.gr το ραντεβού που ζήτησαν για την Τρίτη, οι αγρότες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Καρασμάνη ακυρώθηκε χωρίς να δοθούν εξηγήσεις.

Τελικά το υπουργείο Εξωτερικών αναγκάστηκε να εκδώσει μια ανακοίνωση το βράδυ του Σαββάτου λέγοντας ότι λαμβάνονται ενέργειες για να καταβληθούν σχετικές αποζημιώσεις εάν δεν ευοδωθούν άλλοι σχεδιασμοί.

Οι αγρότες ευχαρίστησαν μεν το υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο, τόνισαν θα πρέπει να δούνε να εφαρμόζονται στην πράξη οι υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ