Φρίκη στο Ιράκ: Τζιχαντιστές σκότωσαν 500 Γεζίντι και έθαψαν ζωντανά γυναικόπαιδα - iefimerida.gr

Φρίκη στο Ιράκ: Τζιχαντιστές σκότωσαν 500 Γεζίντι και έθαψαν ζωντανά γυναικόπαιδα

Φρίκη στο Ιράκ: Τζιχαντιστές σκότωσαν 500 Γεζίντι και έθαψαν ζωντανά γυναικόπαιδ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η θηριωδία που φοβούνταν όλοι έχει γίνει πραγματικότητα στο Ιράκ. Η επέλαση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχει μετατραπεί σε φρικτό αιματοκύλισμα για τις μειονότητες. Σύμφωνα με την ιρακινή κυβέρνηση, οι τζιχαντιστές έχουν σκοτώσει 500 μέλη της θρησκευτικής ομάδας των Γεζίντι, δίχως να διστάσουν να θάψουν ζωντανά κάποια από τα θύματά τους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Η θηριωδία των τζιχαντιστών δεν σταματά εκεί. Ο Ιρακινός υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μοχάμεντ Σία αλ-Σουστάνι, δήλωσε επίσης στο Reuters ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει απαγάγει περίπου 300 γυναίκες για να τις χρησιμοποιήσουν ως σκλάβες.

Εν μέσω των φόβων για γενοκτονία στο Ιράκ, οι ΗΠΑ συνέχισαν και την Κυριακή τους αεροπορικούς βομβαρδισμόύς θέσεων των τζιχαντιστών κοντά στην πόλη Σιντζάρ, για την υπεράσπιση των προσφύγων της θρησκευτικής μειονότητας Γεζίντι. Νωρίτερα, τα ξημερώματα, αεροσκάφη της βρετανικής αεροπορίας έριξαν πακέτα με τρόφιμα και νερό, σκηνές και λαμπτήρες ηλιακής ενέργειας, προκειμένου να ενισχυθούν τα μέλη των μειονοτήτων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τους διώκτες τους, καταφεύγοντας στο Ορος Σιντζάρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Ιράκ ισλαμικό κράτος Γεζίντι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ