Πρώτος και στις δωρεές ο Ερντογάν -Συγκέντρωσε σχεδόν 20 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Πρώτος και στις δωρεές ο Ερντογάν -Συγκέντρωσε σχεδόν 20 εκατ. ευρώ

Πρώτος και στις δωρεές ο Ερντογάν -Συγκέντρωσε σχεδόν 20 εκατ. ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μάχη για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής. Πέρα από τις κάλπες, όπου διαφαίνεται η θριαμβευτική νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της χώρας αναδείχθηκε και «πρωταθλητής» στις δωρεές ανάμεσα στους τρεις υποψήφιους.

Οι τρεις που διεκδικούν τη θέση του προέδρου της Τουρκίας ανακοίνωσαν το ύψος των δωρεών που έχουν λάβει από πολίτες και επιχειρήσεις, με τον Ερντογάν να είναι και σε αυτό τον τομέα «νικητής» καθώς έχει συγκεντρώσει πάνω από 55,2 εκατ. τουρκικές λίρες (περίπου 19 εκατ. ευρώ). Γεγονός για το οποίο καυχήθηκε και ο ίδιος στην τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση, το Σάββατο.

Ο Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, πρώην επικεφαλής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας έλαβε 8,5 εκατομμύρια λίρες (περίπου 3 εκατ. ευρώ), ενώ ο κοινός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), και του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς δεν ξεπέρασε τις 1,21 εκατ. λίρες (περίπου μισό εκατ. ευρώ), καλύπτοντας μετά βίας τα έξοδα της προεκλογικής του εκστρατείας (1,09 εκατ. Λίρες).

Τα ποσά μπορεί να αυξηθούν, καθώς οι πολίτες της Τουρκίας μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν δωρεές στους υποψηφίους της αρεσκείας τους έως τις 15 Αυγούστου, ενώ αν χρειαστεί δεύτερο γύρος προεδρικών εκλογών θα μπορούν να κάνουν δωρεές έως τις 28 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ