Αναστασιάδης: Ποτέ δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε τη λύση του Κυπριακού - iefimerida.gr

Αναστασιάδης: Ποτέ δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε τη λύση του Κυπριακού

Αναστασιάδης: Ποτέ δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε τη λύση του Κυπριακού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα «μαύρα» γεγονόταν που συνέβησαν στις 14 Αυγούστου του 1974 γύρισε η Κύπρος την Κυριακή, καθώς έγιναν μνημόσυνα για τους εκατοντάδες νεκρούς της δεύτερης φάσης της εισβολής σε όλους τους ναούς, ενώ στο Παραλίμνι τελέστηκε μνημόσυνο για τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού που δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους στη διάρκεια αντικατοχικών εκδηλώσεων.

«Η Αμμόχωστος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την κρίσιμη δοκιμασία για το κοινό μέλλον των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επισημαίνοντας ότι η προτεραιότητα της Αμμοχώστου «είναι ίσως ο καταλύτης του χρονίζοντος κυπριακού προβλήματος».

«Είμαστε εδώ, για να διατρανώσουμε την ισχυρή απόφασή μας πως ποτέ δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την απελευθέρωση και την επιστροφή της στους νόμιμους κατοίκους της» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης σε ομιλία του στην αντικατοχική εκδήλωση του δήμου Αμμοχώστου.

«Ποτέ δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε τη λύση που θα μας οδηγήσει στην απαλλαγή από τα στρατεύματα κατοχής, θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των προσφύγων μας, αλλά και του συνόλου των νομίμων κατοίκων της κυπριακής γης» τόνισε.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία θα φέρουν μία νέα πολιτική που θα οδηγήσει στην ειρηνική επίλυση του Κυπριακού και στην απαλλαγή της Κύπρου από τα κατοχικά στρατεύματα και θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους νόμιμους κατοίκους να απολαύσουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Κύπρος Νίκος Αναστασιάδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ