Διάγγελμα Μπαράκ Ομπάμα για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράκ: Καταστρέψαμε όπλα των τζιχαντιστών [βίντεο] - iefimerida.gr

Διάγγελμα Μπαράκ Ομπάμα για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράκ: Καταστρέψαμε όπλα των τζιχαντιστών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε διάγγελμα για το Ιράκ στις 17.25 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) και αναφέρθηκε στην έναρξη των αεροπορικών επιθέσεων εναντίον θέσεων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ομπάμα, μιλώντας από τον κήπο του Λευκού Οίκου, σημείωσε ότι οι αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν όπλα και εξοπλισμό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επίθεση στην πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, το Ερμπίλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε κατά τη δήλωσή του, ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουν τους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ σημείωσε ότι θα συνεχίσουν να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στους ιρακινούς πολίτες.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν σχεδιάζεται η μετακίνηση του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας και του προξενείου των ΗΠΑ στο Ιράκ στο εγγύς μέλλον και ότι η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να δώσει χρονοδιάγραμμα των επιθέσεων.

Αναφερόμενος στα μέλη της μειονότητας Γεζίντι, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει μαζί με τους συμμάχους της τους πιθανούς τρόπους για τη δημιουργία ενός ασφαλούς διαδρόμου μέσω των οποίων θα απομακρυνθούν τα μέλη της φυλής από τα βουνά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ