Πλήγμα 200 εκατ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας από το ρωσικό εμπάργκο - iefimerida.gr

Πλήγμα 200 εκατ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας από το ρωσικό εμπάργκο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ιταλικός σύνδεσμος αγροτικών επιχειρήσεων Κολντιρέτι ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εμπόδισε την είσοδο φορτίων ιταλικού τυριού Grana Padano και ακύρωσε τις εξαγωγές αχλαδιών από τη Μόντενα λόγω της απαγόρευσης των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων από τις χώρες της ΕΕ, η οποία ενδέχεται να στοιχίσει στην οικονομία της Ιταλίας τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Κολντιρέτι, Ρομπέρτο Μονκάλβο, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ανησυχητική κλιμάκωση της σύγκρουσης, με έναν εμπορικό πόλεμο ο οποίος επιβεβαιώνει πως τα τρόφιμα είναι στρατηγικής σημασίας, πάνω απ' όλα σε περιόδους ύφεσης».

Οι ιταλικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών στη Ρωσία είχαν συνολικά αξία 706 εκατ. ευρώ το 2013, ποσό που αποτέλεσε ιστορικό υψηλό, ενώ αυξήθηκαν κατά 1% τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία ΡΩΣΙΑ εξαγωγές εμπάργκο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ