Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί τη Μόσχα: Οποιαδήποτε προσπάθεια βοήθειας προς την Ουκρανία θα θεωρηθεί εισβολή - iefimerida.gr

Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί τη Μόσχα: Οποιαδήποτε προσπάθεια βοήθειας προς την Ουκρανία θα θεωρηθεί εισβολή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φρένο στην οποιαδήποτε προσπάθεια της Ρωσίας να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία έβαλε το βράδυ της Παρασκευής η Ουάσινγκτον, καθώς σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οποιαδήποτε κίνηση θα θεωρηθεί εισβολή.

Η Σαμάνθα Πάουερ, η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας ανέφερε:«Με δεδομένο ότι η Ουκρανία έχει επιτρέψει σε διεθνείς οργανώσεις αρωγής να μοιράσουν βοήθεια στο έδαφός της δεν υπάρχει κανένας λόγος η Ρωσία να επιθυμεί να προσφέρει. Γι' αυτό τον λόγο, οποιαδήποτε περαιτέρω μονομερής επέμβαση από την Ρωσία σε ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένης μιας επέμβασης με το πρόσχημα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, θα είναι εντελώς απαράδεκτη και βαθιά ανησυχητική. Και θα θεωρηθεί εισβολή στην Ουκρανία».

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα είχε προσφερθεί να στείλει μία οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία για τους εκτοπισμένους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ