Ο Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ - iefimerida.gr

Ο Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ

Ο Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πράσινο φως για στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μετά από συνεδρίαση που είχε με τους σύμβουλους Εθνικής Ασφάλειας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι ενέκρινε τη χρήση περιορισμένης ισχύος από αέρος - εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο, όπως είπε - με σκοπό να προστατευτεί το αμερικανικό προσωπικό, στην περίπτωση που το Ισλαμικό Κράτος προχωρήσει προς την κουρδική πρωτεύουσα Αρμπίλ, όπου βρίσκονται Αμερικανοί.

Οι επιδρομές αυτές θα είναι οι πρώτες από τα τέλη του 2011, οπότε και τα αμερικανικά στρατεύματα αποχώρησαν από το Ιράκ.

Ο αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να αποστείλει στην περιοχή χερσαίες δυνάμεις και ότι δεν έχει καμία πρόθεση οι Ηνωμένες Πολιτείες να εμπλακούν και πάλι σε πόλεμο στο Ιράκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ