Στο απροχώρητο η κατάσταση στο κέντρο μεταναστών Σάμου -Μόλις τέσσερις αστυνομικοί για εκατοντάδες άτομα - iefimerida.gr

Στο απροχώρητο η κατάσταση στο κέντρο μεταναστών Σάμου -Μόλις τέσσερις αστυνομικοί για εκατοντάδες άτομα

Στο απροχώρητο η κατάσταση στο κέντρο μεταναστών Σάμου -Μόλις τέσσερις αστυνομικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τραγικές συνθήκες κράτησης των μεταναστών της Σάμου προκάλεσαν την αντίδραση των αστυνομικών, καθώς ήδη φιλοξενεί αριθμό ατόμων υπερδιπλάσιο από τη χωρητικότητα του Κέντρου.

Η Ενωση Αστυνομικών του νησιού, στην επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Κέντρο Ταυτοποίησης και Υποδοχής Σάμου. Οπως σημειώνεται στην επιστολή, ενώ η χωρητικότητα του Κέντρου είναι 285 άτομα, αυτή τη στιγμή αριθμεί 682 μετανάστες.

Μάλιστα, αφού επισημαίνουν ότι καθημερινά οι μετανάστες αυξάνονται, οι αστυνομικοί αναφέρουν ενδεικτικά ότι μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες συνελήφθησαν συνολικά 419 αλλοδαποί. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των αστυνομικών που διατίθεται καθημερινά για τη φύλαξη των ατόμων αυτών είναι το πολύ τέσσερις αστυνομικοί ανά οκτάωρο, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν εκτός από τον τεράστιο αριθμό των ατόμων ένα απίστευτο όγκο περιστατικών σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα πάντα με την επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Σάμου, τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών, των κρατουμένων, την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, και την εν γένει ομαλή και ασφαλή λειτουργία του κέντρου.

Με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας, η βουλευτής Σάμου Αγνή Καλογερή κατέθεσε σχετική αναφορά προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστες ειδήσεις καταγγελία Σάμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ