Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στο γάμο του Γουίλιαμ και της Κέιτ - iefimerida.gr

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στο γάμο του Γουίλιαμ και της Κέιτ

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στο γάμο του Γουίλιαμ και της Κέιτ -Ενας Μουσουλμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στόχος τρομοκρατικού χτυπήματος ήταν ο γάμος του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη. Την επίθεση σχεδίαζε ένας μουσουλμάνος εξτρεμιστής, που εργαζόταν στον τομέα της ασφάλειας, στο μετρό του Λονδίνου, ο οποίος μάλιστα είχε προειδοποιήσει για το «χτύπημα».

Πίσω από τη σχεδιαζόμενη επίθεση ήταν ο 27χρονος Αφσόρ Αλί, ο οποίος κατηγορείται ότι κατείχε πολλά έγγραφα της αλ Κάιντα, ενώ διέθετε εγχειρίδια για κατασκευή βομβών και εξτρεμιστικό υλικό. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, όπως αναφέρει η Mirror, ο κατηγορούμενος πήρε μαθήματα για τη Τζιχάντ από τον ιεροκήρυκα Ομάρ Μπακρί Μουχάμαντ και ήταν εκπρόσωπος των «Μουσουλμάνων Εναντίον Σταυροφοριών».

Ο ίδιος πάντως αρνείται ότι το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Μπακρί ήταν για τρομοκρατικές ενέργειες και δήλωσε ότι απλά του είχε ζητήσει «διευκρινίσεις» για θέματα πίστης. Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ο Αλί είχε αναρτήσει βίντεο στο YouTube, με το ψευδώνυμο Αμπού Ασαντουλάχ, το 2011 με το οποίο προειδοποιούσε όποιον το παρακολουθούσε να μην παραβρεθεί στο βασιλικό γάμο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος επίθεσης. Η δίκη του συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ