Μητσοτάκης: Χαμηλή βαθμολογία των δημοσίων υπαλλήλων δεν σημαίνει και απόλυση - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Χαμηλή βαθμολογία των δημοσίων υπαλλήλων δεν σημαίνει και απόλυση

Μητσοτάκης: Χαμηλή βαθμολογία των δημοσίων υπαλλήλων δεν σημαίνει και απόλυση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2014 είναι η τελευταία χρονιά υποχρεωτικών απολύσεων, όπως διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή. Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε με έμφαση ότι η χαμηλή βαθμολογία των υπαλλήλων δεν θα συνδεθεί με απολύσεις ή μισθολογικές μειώσεις.

Οπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης εισηγούμενος την τροπολογία για το μηχανισμό αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, το μέτρο δεν είναι ένα εργαλείο τιμωρίας, αλλά βελτίωσης της απόδοσης. Συνέχισε διαβεβαιώνοντας κατηγορηματικά ότι η τοποθέτηση δημόσιων υπάλληλων στη χαμηλότερη βαθμολογική κλίμακα δεν συνδέεται με απολύσεις, με διαθεσιμότητα και με ενδεχόμενες μισθολογικές μειώσεις,

Ακόμη, ο υπουργός εξήγησε πως κατατέθηκαν συμπληρωματικές διατάξεις, οι οποίες δεν αλλάζουν τον πυρήνα του μηχανισμού. Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου να χρησιμοποιήσει την υποχρεωτική ποσόστωση προκειμένου να αναζητήσει επιπρόσθετες δεξαμενές απολύσεων- κλίμα το οποίο καλλιεργούσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως είπε- ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πουθενά συμπληρωματικός στόχος υποχρεωτικών απολύσεων πέραν του 2014.

«Δεν υπήρχε λοιπόν κανένας λόγος να ανακαλύψουμε περισσότερες κατηγορίες προς απόλυση δημόσιων υπαλλήλων, όταν δεν υπάρχει κανείς τέτοιος δεσμευτικός στόχος για την ελληνική κυβέρνηση», είπε.

Αναφερόμενος στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αποσκοπούν στη μείωση των διοικητικών βαρών για τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι για την κυβέρνηση προτεραιότητα είναι η μείωση της γραφειοκρατίας. Οπως σημείωσε είναι απολύτως απαραίτητο, αφού το παραγωγικό μοντέλο πρέπει να απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα που ασφυκτιούν από παρωχημένους κανονισμούς και γκρίζες ζώνες και που αυξάνουν το κόστος του επιχειρείν, αλλά και δημιουργούν πολλές εν δυνάμει εστίες διαφθοράς.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ