Νέα περίπτωση «Σνόουντεν» για τις ΗΠΑ -Υπάρχει κι άλλο πρόσωπο που διαρρέει κρατικά μυστικά - iefimerida.gr

Νέα περίπτωση «Σνόουντεν» για τις ΗΠΑ -Υπάρχει κι άλλο πρόσωπο που διαρρέει κρατικά μυστικά

Νέα περίπτωση «Σνόουντεν» για τις ΗΠΑ -Υπάρχει κι άλλο πρόσωπο που διαρρέει κρατ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπες με μία νέα περίπτωση «Εντουαρντ Σνόουντεν» είναι οι ΗΠΑ, καθώς όπως προκύπτει υπάρχει κι άλλο άτομο που διαρρέει κρατικά μυστικά και έγγραφα που αφορούν την εθνική ασφάλεια.

Οι αποδείξεις από τη νέα διαρροή προέκυψαν από δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Intercept, του Γκλεν Γκρίνγουολντ, που είχε δημοσιεύσει και τις πρώτες αποκαλύψεις του Σνόουντεν για τις παρακολουθήσεις.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στο γεγονός ότι επεκτάθηκαν οι βάσεις δεδομένων των ΗΠΑ που αφορούν τους γνωστούς ή τους ύποπτους τρομοκράτες, κατά τη διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Το δημοσίευμα παρουσιάζει έγγραφα του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας, από τον Αύγουστο του 2013.

Ο ίδιος ο Γκρίνγουολντ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει κι άλλος που κάνει διαρροές, σε ανάρτησή του στο Twitter τον περασμένο μήνα. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης ερευνούν ποιο μπορεί να είναι αυτό το πρόσωπο, σύμφωνα με το CNN.

Αυτή τη στιγμή η βάση δεδομένων για την τρομοκρατία περιλαμβάνει ένα εκατομμύριο ονόματα, σχεδόν τα διπλάσια από ότι το 2009.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { }

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ