Το ΠΑΣΟΚ ζητά τη μετάθεση πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ - iefimerida.gr

Το ΠΑΣΟΚ ζητά τη μετάθεση πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Το ΠΑΣΟΚ ζητά τη μετάθεση πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα μήνα αργότερα ζητά το ΠΑΣΟΚ να πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα λάθη που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του φόρου.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ ζητά να καταβληθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και όχι στα τέλη Αυγούστου η πρώτη δόση. «Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Τομεάρχη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Σαχινίδη με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για τα ζητήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, το ΥΠΟΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν παραλείψεις κατά την υποβολή της δήλωσης αλλά και στρεβλώσεις που επισημαίνονται από την εφαρμογή του. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτή σημειώνεται επίσης ότι έχει ζητηθεί ραντεβού με τον κ. Χαρδούβελη, προκειμένου το κόμμα να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να αντιμετωπιστούν, με αποτελεσματικό τρόπο, κενά, στρεβλώσεις ή και λάθη από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ.

«Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ ζητά από το ΥΠΟΙΚ να μετατεθεί η πρώτη δόση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ από τα τέλη Αυγούστου στις 30 Σεπτεμβρίου και οι υπόλοιπες δόσεις να μετατεθούν αντίστοιχα. Θέση μας είναι πως το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην μετακυλήσει άδικες αποφάσεις στις πλάτες των πολιτών, με την εκ των προτέρων οικονομική επιβάρυνση τους για θέματα που μπορεί να αλλάξουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ