Απαγορεύεται το χειροκρότημα, τα αρκουδάκια και τα σκουπίδια-Οι τρελές αποφάσεις του τελευταίου δικτάτορα της Ευρώπης [εικόνες] - iefimerida.gr

Απαγορεύεται το χειροκρότημα, τα αρκουδάκια και τα σκουπίδια-Οι τρελές αποφάσεις του τελευταίου δικτάτορα της Ευρώπης [εικόνες]

Απαγορεύεται το χειροκρότημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο «τελευταίος δικτάτορας» και μπορεί να δέχεται βέλη και επικρίσεις από το εξωτερικό, όμως αυτοί που πραγματικά βιώνουν στην καθημερινότητα τους τις συνέπειες των πολιτικών του αποφάσεων είναι οι ίδιοι οι Λευκορώσοι.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο προειδοποίησε ότι θα επιβάλλει δραστικές ποινές σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον. Μια εξ αυτών των ποινών είναι η κατάσχεση αυτοκινήτου. Με άλλα λόγια όποιος θα ρυπαίνει το περιβάλλον στη Λευκορωσία θα του παίρνουν το αυτοκίνητο.

Η εν λόγω απόφαση του Λουκασένκο δεν εξέπληξε όσους παρακολουθούν την πορεία του καθώς στο παρελθόν έχει επιβάλει εξίσου περίεργους νόμους.

Το 2011, διαδηλωτές στη Λευκορωσία αποφάσισαν να υιοθετήσουν έναν ασυνήθιστο τρόπο διαμαρτυρίας, απλώς χειροκροτούσαν. Όμως το χειροκρότημα το «πλήρωσαν» ακριβά καθώς κατόπιν απόφασης του Αλεξάντερ Λουκασένκο συνελήφθησαν χιλιάδες άνθρωποι. Μάλιστα ένας από τους συλληφθέντες, ήταν μονόχειρας.

Ένα χρόνο αργότερα, η πόλη Μινσκ «βομβαρδίστηκε» με 879 χνουδωτά αρκουδάκια από μια διαφημιστική σουηδική εταιρεία που θέλησε να στείλει ένα μήνυμα για την ελευθερία του λόγου.

Ο Λουκασένκο καταδίκασε την παραβίαση του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας αλλά δεν σταμάτησε εκεί, απέλυσε στρατηγούς για την αποτυχία διατήρησης την εθνικής ασφάλειας της χώρας και έδιωξε και Σουηδούς διπλωμάτες από τη χώρα.

Η σουηδική εταιρία είχε σχολιάσει τότε τις πράξεις του Αλεξάντερ Λουκασένκο γραάφοντας στην ιστοσελίδα της:«Έναν δικτάτορα μπορείς να τον μισήσεις, να τον περιφρονήσεις ή να τον φοβηθείς όμως ένα δεν μπορεί να αντέξει...να γελάς με τα όσα κάνει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ