Handelsblatt: Τέσσερις ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν οικονομική ενίσχυση - iefimerida.gr

Handelsblatt: Τέσσερις ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν οικονομική ενίσχυση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερη οικονομική στήριξη θα χρειαστούν τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες έπειτα από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση τους σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Σύμφωνα με την Handelsblat, τα κόκκινα δάνεια στη χώρα μας έχουν αγγίξει τα 77 δισεκατομμύρια ευρώ, αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με την εφημερίδα αναζητάται η εξεύρεση μιας λύσης στο εν λόγω πρόβλημα. Ένα πιθανό σενάριο είναι η πιθανότητα κουρέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Επιπλέον η εφημερίδα τονίζει ότι σύμφωνα με τραπεζικές πηγές δεν είναι λίγοι και αυτοί που προφασίζονται ότι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους με σκοπό να απαλλαγούν από αυτά.

Η γερμανική εφημερίδα αναλύοντας τα στοιχεία μιλάει για ένα φαύλο κύκλο καθώς όπως αναφέρει ο αρθρογράφος οι τράπεζες φοβούνται να ρισκάρουν γι'αυτό και καταλήγουν να δίνουν όλο και λιγότερα δάνεια στις επιχειρήσεις γεγονός που οδηγεί στην πτώχευση όλο και περισσότερες επιχειρήσεις καθώς υπάρχει έλλειψη ρευστότητας και άρα περισσότερα «κόκκινα δάνεια».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι τέσσερις αυτές τράπεζες αναμένουν τα αποτελέσματα των στρες τεστ που θα γίνουν το φθινόπωρο, ώστε να αποσαφηνίσουν εάν πράγματι είναι αναγκαία μια περαιτέρω ενίσχυση.

Η γερμανική εφημερίδα εκτός από τα παραπάνω κάνει αναφορά και σε μια παλαιότερη αισιόδοξη δήλωση της προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χριστίνας Σακελλαρίου στην εφημερίδα Καθημερινή που δήλωνε βεβαία ότι έστω και αν προκύψουν πρόσθετες δανειακές ανάγκες, θα είναι διαχειρίσιμες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ