Καζάνι που βράζει το Ιράκ: Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη Σίντζαρ - iefimerida.gr

Καζάνι που βράζει το Ιράκ: Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη Σίντζαρ

Καζάνι που βράζει το Ιράκ: Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη Σίντζαρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κερδίζουν έδαφος οι τζιχαντιστές στο Ιράκ, αφού όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, πρόσφατα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν την πόλη Σιντζάρ, αναγκάζοντας 200.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Νικολάι Μλαντένοφ, χαρακτηρίζει το γεγονός «ανθρωπιστική τραγωδία» και προσθέτει: «ο ΟΗΕ ανησυχεί πολύ για τη σωματική ασφάλεια των ανθρώπων αυτών. Η ανθρωπιστική κατάσταση των αμάχων αυτών χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολη και οι ανάγκες σε βασική βοήθεια, όπως τα τρόφιμα, το νερό και τα φάρμακα, είναι άμεσες»

Οι πεσμεργκά, οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας, που έλεγχαν τη Σίντζαρ υποχώρησαν σήμερα από την πόλη εγκαταλείποντας την στο έλεος των τζιχαντιστών, οι οποίοι είχαν επίσης εκδιώξει το Σάββατο τους Κούρδους από την πόλη Ζούμαρ, επίσης κοντά στη Μοσούλη, ενώ έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους ακόμη μία πόλη στην περιοχή, μια πετρελαιοπηγή και το φράγμα της Μοσούλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ