Σοκ στη Βραζιλια: Αστυνομικοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ ύποπτο ενώ είχε παραδοθεί [βίντεο] - iefimerida.gr

Σοκ στη Βραζιλια: Αστυνομικοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ ύποπτο ενώ είχε παραδοθεί [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Ομάδα των ειδικών δυνάμεων, στα δυτικά του Ρίο στη Βραζιλία, δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν ύποπτο, παρόλο που ο ίδιος είχε παραδοθεί χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.

Στο βίντεο, διακρίνονται δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας Συντονισμού των Ειδικών Δυνάμεων της Πολιτικής Αστυνομίας (Core) να πυροβολούν δύο φορές. Ένας άνδρας σηκώνει αμέσως τα χέρια ψηλά και κάθεται στο πεζοδρόμιο, με τα χέρια στο κεφάλι. Αμέσως μετά, όμως, ακούγονται εκ νέου πυροβολισμοί και ο άνδρας πέφτει νεκρός.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ανέφεραν ότι ο Αλισον Φερνάντο σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών και επέμεναν ότι το θύμα, που δεν είχε ποινικό μητρώο, είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι και ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αστυνομική βία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στη Βραζιλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ