Σέντρα ή αναβολή; - iefimerida.gr

Σέντρα ή αναβολή;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολονύχτιες διαβουλεύσεις με τη Nova (που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα) είχαν οι ιθύνοντες της Σούπερ Λίγκας, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα αναβληθεί η σέντρα μετά και τις χτεσινές εξελίξεις.

Φαίνεται πως οι έντονες αντιδράσεις αρκετών ομάδων (υπενθυμίζουμε ότι οκτώ ομάδες δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία θα παίξουν) αλλά και η κατακραυγή από τον τύπο και την κοινή γνώμη, έκαναν τη Σούπερ Λίγκα να αρχίσει να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναβάλει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, μόλις λίγες ώρες πριν από τη σέντρα! Ωστόσο, δεν υπάρχει ανακοίνωση αναβολής, και όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει, έστω και κουτσουρεμένο.

Το πρόβλημα της Σούπερ Λίγκας είναι φυσικά το συμβόλαιο που έχει συνάψει με τη NOVA όπου ορίζεται ποινική ρήτρα 4 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να καταβάλουν οι ομάδες στο συνδρομητικό κανάλι, εφόσον δεν αρχίσει το πρωτάθλημα με δική τους υπαιτιότητα.

Αντιδράσεις από ΠΑΟ και Ξάνθη

Χτες το βράδυ, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ξάνθη εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της Λίγκας για πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο και παρά το γεγονός ότι παραμένουν άγνωστες οι τρεις από τις 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει ήδη εκφράσει την θέση της, με ανακοίνωσή της την Τετάρτη 24/8, τόσο για την διαδικασία έκδοσης ανακοίνωσης της Super League για την έναρξη του Πρωταθλήματος όσο και για την ουσία του θέματος, θέση με την οποία έρχεται να συμπορευτεί η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ.
Πράγματι αντιλαμβανόμαστε ποιες είναι οι σκοπιμότητες που υποδεικνύουν την εκκίνηση του Πρωταθλήματος, αλλά ορισμένες φορές η διασφάλιση των βασικών αρχών της διαφάνειας και της ισονομίας ίσως είναι προτιμότερο να προτάσσονται έναντι εμπορικών ή άλλων αναγκαιοτήτων

Σε κάθε περίπτωση η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να είναι σε θέση να αγωνιστεί την Κυριακή, εφόσον τηρηθεί το μέχρι σήμερα ισχύον πρόγραμμα. Αλλά, είναι προφανές πλέον, ότι οι εξελίξεις έχουν αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα και το περιβάλλον μέσα στο οποίο πάρθηκαν οι προηγούμενες αποφάσεις».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη

«Με έκπληξη, μας έγινε γνωστό πριν λίγο, ότι εκτός των 2 ομάδων που θα απουσιάζουν από την 1η αγωνιστική, προστέθηκε και μία 3η, ο Αστέρας Τρίπολης, που καλείται να μην αγωνιστεί, διότι μετά την προσφυγή του Ηρακλή, δεν είναι γνωστό εάν ο Αστέρας Τρίπολης παραμείνει στην Super League, εάν ο Ηρακλής παραμείνει στην Super League, ή μια άλλη ομάδα από την Β' Εθνική πάρει την θέση τους.

Πλέον, είναι αδιανόητο να ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο το Πρωτάθλημα, γιατί δεν είναι δυνατόν να μην είναι γνωστές οι 3 από τις 16 ομάδες.

Είναι σωστό ότι η Super League ψήφισε πριν καιρό, ότι η έναρξη του Πρωταθλήματος θα πρέπει να είναι στις 27 Αυγούστου, αλλά από τότε μέχρι σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά και οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές. TO ANTIΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ.

Είναι σωστό η NOVA, που είναι ο «major» παράγων στο παζλ της Super League, και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, να βγει δημόσια και να γνωστοποιήσει την θέση της προς το φίλαθλο κοινό, διότι η NOVA είναι η πρώτη που ζητά την ισονομία, την ισοτιμία και την αξιοπιστία, προκειμένου το προϊόν που πουλάει και λέγεται ποδόσφαιρο, να έχει κοινωνική απήχηση και να δηλώσει εάν δέχεται μία αναβολή 15 ημερών, μέχρις ότου ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, χωρίς να χρησιμοποιήσει την ρήτρα των 4.000.000 € προς την Super League.

Είναι απολύτως απαραίτητο, κάθε ΠΑΕ - μέλος του Συνεταιρισμού να αποστείλει ένα fax στην Super League μέχρι αύριο στις 12.00' το μεσημέρι, στο οποίο εγγράφως να αναφέρει εάν επιθυμεί ή όχι, να ξεκινήσει ένα Πρωτάθλημα, στο οποίο δεν γνωρίζουμε όχι τις 2 αλλά τις 3 από τις ομάδες που θα συμμετέχουν, παίρνοντας σαν δεδομένο, ότι η NOVA θα άρει την ποινική ρήτρα των 4.000.000 €, λόγω «ανωτέρας βίας, σημαντικού γεγονότος» .

Τουλάχιστον έτσι, από την μία ο Συνεταιρισμός, αλλά και κάθε ένα από τα μέλη του και από την άλλη η NOVA, δύο σημαντικοί πρωταγωνιστές του «παιχνιδιού», όχι όμως και οι μοναδικοί, (η ΕΠΟ είναι ο σημαντικότερος και ο μεγαλύτερος υπεύθυνος), να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στο φίλαθλο κοινό και στο δημόσιο αίσθημα.

Σημείωση:
1. Ο Γενικός Διευθυντής της Super League κος Πατρικ Κομνηνός να αναλάβει την υποχρέωση να ειδοποιήσει κάθε μέλος του Συνεταιρισμού ξεχωριστά για τα ανωτέρω, προκειμένου να αποστείλουν το fax στην Super League με την θέση τους, έχοντας υπ' όψιν τους έστω υποθετικά, ότι η ρήτρα των 4.000.000 € έχει αρθεί από την NOVA.

2. H ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ακράδαντα πιστεύει ότι η Forthnet εκτιμώντας τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, θα άρει την ρήτρα των 4.000.000 €, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ