Το Λονδίνο γνωρίζει πλέον πολύ καλά τις ελληνικές γεύσεις. Στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης αναπτύσσονται επιχειρήσεις εστίασης από Έλληνες, που στόχο έχουν να βάλουν τους ξένους στη λογική της ελληνικής κουζίνας. Το ίδιο συμβαίνει και στο μακρινό Ντουμπάι.
Η ελληνίδα σεφ Βλάσσια Αναγνώστου «τρέχει» ένα ρεστοράν που ξεπερνάει τις φολκλόρ γεύσεις και προσπαθεί να μυήσει τους Άραβες στην κουλτούρα της Ελλάδα, μέσω των εκπληκτικών πιάτων που προσφέρει.
Το διθυραμβικό άρθρο της gulfnews.com για το εστιατόριό της «Eat Greek» είναι ο αψευδής μάρτυρας για το αν τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Σε ένα ζεστό περιβάλλον που υπόσχεται χαλάρωση και ευδαιμονία η κ. Αναγνώστου φτιάχνει πιάτα που πατούν στην παράδοση (ναι, υπάρχει οι κλασικές χωριάτικες σαλάτες, ο ντάκος και το σουβλάκι), αλλά πειραματίζεται με τα κλασικά ελληνικά πιάτα και προσπαθεί να δείξει στους πελάτες της πως η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από αυτό που ξέρουν.
Η συντάκτρια του άρθρου αποφαίνεται: «Η Αναγνώστου μαγειρεύει με την καρδιά της και όχι με τα χέρια της. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι από την Ελλάδα. Η φέτα, το λάδι και τα βότανα, όλα έρχονται από την πατρίδα της.
Η Αναγνώστου εξηγεί τη λογική του μαγαζιού: «Θέλουμε όταν ο πελάτης ανοίγει την πόρτα του μαγαζιού και μπαίνει μέσα, να νιώθει αμέσως τη φιλοξενία. Έτσι είμαστε άλλωστε και στην Ελλάδα, φιλόξενοι. Οι γεύσεις είναι ελαφριές και δοσμένες μέσα από τη μυρωδιά των βοτάνων, για να προδιαθέτουν ευχάριστα αυτόν που θα δοκιμάσει».
Το «Eat Greek» προσφέρει όλα όσα περιμένει ένας ξένος από μια ελληνική κουζίνα: γύρο, τζατζίκι, χωριάτικη, μέχρι και καφέ φραπέ! Αυτό, όμως, που θέλει να το διαφοροποιήσει από το να γίνει ένα κοινό ελληνικό εστιατόριο είναι σύμφωνα με την κ. Αναγνώστου: «Η αναζήτηση εκείνης της φόρμας που θα μεταφέρει το κλασικό, σε μια μοντέρνα εκδοχή γεύσης και πιάτου».