Ο κρόκος Κοζάνης θεωρείται ένα από τα πιο πολύτιμα μπαχαρικά και αποτελεί αγαπημένο υλικό των περισσότερων σεφ γιατί δίνει στα φαγητά μια ιδιαίτερη γεύση.Αρκεί μόνο μια μικρή δόση από το σαφράν, όπως αποκαλείται, για προσδώσει ιδιαίτερο άρωμα στα φαγητά και να τρελάνει τους «δοκιμαστές, ωστόσο, ο κρόκος δεν προσφέρει μόνο ιδιαίτερη γεύση, αλλά έχει και σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες.
Χαρακτηριστικά:
Το λουλούδι καλλιεργείται σε ελάχιστα μέρη στον κόσμο και ανάμεσά τους είναι και η Κοζάνη, που μάλιστα φημίζεται για την εξαιρετική ποιότητα του κρόκου. Μεγάλη παραγωγή υπάρχει στο Ιράν, ενώ μπορεί κανείς να το βρει ακόμα σε ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο