Δεν γυρίζουν σπίτι οι Αργεντινοί -Πήγαν στη Βραζιλία για το Μουντιάλ και ακόμη είναι εκεί [εικόνες] - iefimerida.gr

Δεν γυρίζουν σπίτι οι Αργεντινοί -Πήγαν στη Βραζιλία για το Μουντιάλ και ακόμη είναι εκεί [εικόνες]

Δεν γυρίζουν σπίτι οι Αργεντινοί -Πήγαν στη Βραζιλία για το Μουντιάλ και ακόμη ε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο διαφημιστικό σποτ που έγινε σλόγκαν, μετά από το θρίαμβο της Εθνικής ομάδας στο Euro το 2004, ο «Σάββας» είχε κατασκηνώσει για... χρόνια στην Πορτογαλία, πανηγυρίζοντας για την επιτυχία της Ελλάδας. Κάτι ανάλογο κάνουν οι Αργεντινοί στη Βραζιλία, ακόμη κι αν δεν είχαν λόγο για να γιορτάσουν κάτι μετά από τον τελικό του Μουντιάλ.

Ποδοσφαιρόφιλοι από την Αργεντινή, που βρέθηκαν στη γειτονική χώρα ελπίζοντας- μάταια όπως αποδείχθηκε- ότι θα πάρουν το τρόπαιο κόντρα στη Γερμανία, κατασκηνώνουν ακόμη και τώρα κατά χιλιάδες στις παραλίες της Βραζιλίας. Δύο εβδομάδες έπειτα από το τέλος της ποδοσφαιρικής γιορτής παραμένουν εκεί, παρότι πλέον τους τελειώνουν τα χρήματα, γιατί θέλουν να ξεκινήσουν μία νέα ζωή σε αυτή τη χώρα. Τα τοπικά ΜΜΕ τους περιγράφουν ως κατά κύριο λόγο νέους άνδρες, ενώ οι αρχές της χώρας ανησυχούν ότι μπορεί να στραφούν στην παρανομία καθώς σύντομα δεν θα μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους.

Πολλοί από αυτούς αρνούνται να επιστρέψουν στη χώρα τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Αργεντινή. Αξιωματούχοι από την πατρίδα τους προσπαθούν να οργανώσουν το ταξίδι της επιστροφής για άτομα που έχουν ξεμείνει από χρήματα ή έχουν χάσει τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά ελάχιστοι ενδιαφέρθηκαν για αυτή την προσφορά.

Πάντως, οι Αργεντινοί δεν είναι οι μόνοι φίλαθλοι που δεν θέλουν να φύγουν από τη Βραζιλία. Την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκατοντάδες Γκανέζοι έκαναν αίτηση για άσυλο, έχοντας ταξιδέψει στη χώρα με τουριστική βίζα, ακολουθώντας την εθνική τους ομάδα.

Δεν γυρίζουν σπίτι οι Αργεντινοί -Πήγαν στη Βραζιλία για το Μουντιάλ και ακόμη είναι εκεί [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Δεν γυρίζουν σπίτι οι Αργεντινοί -Πήγαν στη Βραζιλία για το Μουντιάλ και ακόμη είναι εκεί [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Δεν γυρίζουν σπίτι οι Αργεντινοί -Πήγαν στη Βραζιλία για το Μουντιάλ και ακόμη είναι εκεί [εικόνες] | iefimerida.gr 2



Φωτογραφίες: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ