«Το θέμα των εγγυήσεων από την Ελλάδα δεν είναι διαπραγματεύσιμο» - iefimerida.gr

«Το θέμα των εγγυήσεων από την Ελλάδα δεν είναι διαπραγματεύσιμο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αντίθεση με την πεποίθηση για λύση του προβλήματος στο θέμα των φιλανδικών εγγυήσεων που εξέφρασε ο Ε. Βενιζέλος σήμερα από τη Βουλή, ένα στέλεχος του φινλανδικού Υπουργείου Οικονομικών τόνισε πως η Φινλανδία θεωρεί "μη διαπραγματεύσιμη" την παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα σε αντάλλαγμα για τη συμμετοχή της στο δεύτερο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας.

"Η Φινλανδία θα επιμείνει να λάβει αυτή την εγγύηση, είναι πάντοτε κριτήριο για την συμμετοχή μας στο σχέδιο βοήθειας στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο", είπε ο αξιωματούχος, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πληροφορίες που δημοσίευσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Euobserver.com, σύμφωνα με τις οποίες το Ελσίνκι πρόκειται να άρει τον όρο αυτό μετά τις πιέσεις της Γερμανίας αποτελεί εσφαλμένη ερμηνεία της φινλανδικής θέσης.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Εξωτερικού Εμπορίου της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ είχε δηλώσει προ ημερών ότι "δε θα καταφέρουμε πλήγμα ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε στο ευρώ, ούτε στα συμφέροντα οποιουδήποτε κράτους μέλους".

Ο Στουμπ απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι το Ελσίνκι θα αποσυρόταν από το πακέτο δανεισμού της Ελλάδας από την ΕΕ, το ΕΚΤ και το ΔΝΤ σε περίπτωση που οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης απορρίψουν την παροχή εγγυήσεων, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο φινλανδός πρωθυπουργός Γίρκι Κατάινεν.

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις που έκανε ο Ε. Βενιζέλος σήμερα στη Βουλή σχετικά με το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ