Οι ΗΠΑ στην αντεπίθεση -Οι μυστικές υπηρεσίες θα δώσουν στοιχεία για το ποιος κατέρριψε το Boeing - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ στην αντεπίθεση -Οι μυστικές υπηρεσίες θα δώσουν στοιχεία για το ποιος κατέρριψε το Boeing

Οι ΗΠΑ στην αντεπίθεση -Οι μυστικές υπηρεσίες θα δώσουν στοιχεία για το ποιος κα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πινγκ- πονγκ» ευθυνών, που ξεκίνησε λίγη ώρα μετά από την κατάρριψη του Boeing στην αναστολική Ουκρανία συνεχίζεται για τα καλά. Τώρα όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν έτοιμες να αποδείξουν και με στοιχεία αυτό που υποστηρίζουν από την αρχή, πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές κρύβονται πίσω από την αεροπορική τραγωδία που προκάλεσε το θάνατο 298 ανθρώπων.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ώρες θα δοθούν στη δημοσιότητα αποδεικτικά στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών τα οποία στηρίζουν τον ισχυρισμό της Ουάσιγκτον πως το αεροσκάφος της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο που ερρίφθη από περιοχή που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ είχε δηλώσει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θα παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία που θα πιστοποιούν ότι οι φιλορώσοι αντάρτες φέρουν την ευθύνη για τη συντριβή του Boeing 777.

«Πολυάριθμες αποδείξεις έχουν ήδη παρουσιαστεί και συνθέτουν μια αρκετά πειστική εικόνα» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Αξιωματούχοι των υπηρεσιών κατασκοπείας θα μιλήσουν αργότερα σήμερα και θα παρουσιάσουν περισσότερα στοιχεία και περισσότερες αποδείξεις» προσέθεσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για την φύση αυτών των πληροφοριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ