«Πόκερ» πάνω από τους νεκρούς του Boeing -Αυτονομιστές: Θα γίνει αυτοψία από ειδικούς μόνο αν υπάρξει εκεχειρία - iefimerida.gr

«Πόκερ» πάνω από τους νεκρούς του Boeing -Αυτονομιστές: Θα γίνει αυτοψία από ειδικούς μόνο αν υπάρξει εκεχειρία

«Πόκερ» πάνω από τους νεκρούς του Boeing -Αυτονομιστές: Θα γίνει αυτοψία από ειδ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που οι περισσότεροι τους θεωρούν υπεύθυνους για το θάνατο των 298 επιβαινόντων στο Boeing που καταρρίφθηκε στην Ουκρανία, οι αυτονομιστές είδαν στην αεροπορική τραγωδία μία ευκαιρία. Και τη χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης, προκειμένου να πετύχουν την εκεχειρία με την κυβέρνηση του Κιέβου.

Ενας από τους επικεφαλής των αυτονομιστών- που θεωρούνται «ύποπτοι» ότι εκείνοι κατέρριψαν το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με πύραυλο- δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η πλευρά τους θα εγγυηθεί την ασφάλεια των εμπειρογνωμόνων στο σημείο της συντριβής, αν το Κίεβο συμφωνήσει μαζί τους σε εκεχειρία.

«Δηλώνουμε ότι θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ειδικών στο σημείο, μόλις η κυβέρνηση κηρύξει κατάπαυση του πυρός», είπε ο Αντρέι Πούργκιν, «αρχηγός» της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και πίεσε το Κίεβο να συμφωνήσει άμεσα με τους αυτονομιστές, σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση αυτό θα δείξει ότι η κυβέρνηση αποτελείται από «επικίνδυνους, τρελούς, διψασμένους για αίμα μανιακούς, που είναι επικίνδυνοι όχι μόνο για τους κατοίκους της επαρχίας του Ντονμπάς, αλλά και για όλο τον κόσμο».

Την ίδια ώρα, στο σημείο που βρίσκονται τα συντρίμμια του Boeing, επικρατεί χάος. Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τόνι Αμποτ, ο χώρος ποδοπατείται ακόμη και δεν φυλάσσεται.

«Η δυσκολία είναι ότι στην περιοχή επικρατεί χάος, πλήρες χάος», δήλωσε στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Τα πράγματα που συνήθως διεξάγονται στο σημείο ενός αεροπορικού δυστυχήματος δεν διεξάγονται σε αυτή την περίπτωση. Πολλές προσπάθειες για πρόσβαση στο σημείο αυτό απέτυχαν εξαιτίας της σύγκρουσης που μαίνεται στην περιοχή, κοντά στα ρωσικά σύνορα», πρόσθεσε.

Ο Αμποτ ανέφερε ότι τα πτώματα είναι σκορπισμένα στα χωράφια της ανατολικής Ουκρανίας και ένοπλοι αντάρτες ποδοπατούν την περιοχή. «Συνεπώς, είναι απολύτως επιτακτική ανάγκη η Αυστραλία να κάνει κάθε προσπάθεια προκειμένου να περισυλλεγούν οι σοροί, να διασφαλίσει ότι η περιοχή θα διαφυλαχθεί, ότι μια πραγματική ενδελεχής έρευνα θα διενεργηθεί και ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη για τους νεκρούς», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις αυτονομιστές Boeing Malaysia Airlines
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ