Κάμερον: Αν αποδειχθεί ότι οι αυτονομιστές έριξαν το Boeing, τότε για την τραγωδία φταίει η Ρωσία - iefimerida.gr

Κάμερον: Αν αποδειχθεί ότι οι αυτονομιστές έριξαν το Boeing, τότε για την τραγωδία φταίει η Ρωσία

Κάμερον: Αν αποδειχθεί ότι οι αυτονομιστές έριξαν το Boeing
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκάθαρη ευθύνη της Ρωσίας θεωρεί ο Ντέιβιντ Κάμερον την τραγωδία με τον Boeing στην Ουκρανία, αν αποδειχθεί η εμπλοκή των αυτονομιστών. Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιτέθηκε στην ΕΕ, γιατί δεν έχει δείξει έως τώρα μία πιο σκληρή στάση απέναντι στο Κρεμλίνο.

«Εάν κάτι τέτοιο αποδειχτεί (σ.σ. ότι οι αυτονομιστές κατέρριψαν το Boeing) τότε θα πρέπει να είναι σαφές τι σημαίνει αυτό: Θα είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής αποσταθεροποίησης από τη Ρωσία ενός κυρίαρχου κράτους, με την παραβίαση της εδαφικής του ακεραιότητας, την υποστήριξη, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των κακοποιών πολιτοφυλάκων», ανέφερε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε άρθρο του που δημοσιεύει η εφημερίδα The Sunday Times.

Μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε σφοδρή κριτική στους επικεφαλής των κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την αργή αντίδρασή τους κατά του Κρεμλίνου. «Για πολύ καιρό υπήρξε μια απροθυμία από την πλευρά πάρα πολλών ευρωπαϊκών χωρών να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των όσων συμβαίνουν στην ανατολική Ουκρανία», σημειώνει.

«Είναι καιρός δείξουμε τη δύναμή μας και πόσο μετράει η επιρροή μας. Οι οικονομίες μας είναι ισχυρές και η δύναμή τους αυξάνεται. Και όμως μερικές φορές συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε ανάγκη τη Ρωσία περισσότερο από ότι η Ρωσία μας χρειάζεται», υπογραμμίζει ακόμη ο Κάμερον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ