O Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε για ακόμα μια φορά υπέρ του δημοψηφίσματος -Τι είπε σε ομιλία του σε συμπόσιο - iefimerida.gr

O Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε για ακόμα μια φορά υπέρ του δημοψηφίσματος -Τι είπε σε ομιλία του σε συμπόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με παρεμβάσεις του στις εργασίες του 15ου Συμποσίου της Σύμης που φέτος πραγματοποιήθηκε στις Σπέτσες, τάχθηκε για ακόμα μια φορά υπέρ των δημοψηφισμάτων, αναδεικνύοντας την σημασία αλλά και την άμεση ανάγκη, όπως είπε, της αυξημένης δυνατότητας παρέμβασης των πολιτών μέσω δημοψηφισματικών διαδικασιών.

Στο συμπόσιο με τίτλο «Re-Imagining Democracy» αναφέρθηκε στο φοβικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η συντηρητική Ευρώπη την οικονομική κρίση, ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζοντας την πλήρη έλλειψη τόλμης από την πλευρά της ΕΕ, να αντικρίσει κατάματα και να αντιμετωπίσει τις δομικές της αδυναμίες αντί να αρκεστεί στην τιμωρητική αντιμετώπιση και τη δογματική λιτότητα.

Για πρώτη φορά στις εργασίες του Συμποσίου, συμμετείχε και ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέϊ, πρώην επικεφαλής της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα πυρηνικά όπλα.

Το φετινό 15ο Συμπόσιο της Σύμης έκλεισε με συζήτηση του Γιώργου Παπανδρέου με το σύνολο των συμμετεχόντων στα εργαστήρια, για την ανάγκη προώθησης μιας προοδευτικής ατζέντας στην Ευρώπη και την Ελλάδα και τον αναβαθμισμένο συμμετοχικό ρόλο που πρέπει να έχουν οι νεότερες γενιές στην προσπάθεια της αναγκαίας αλλαγής προτύπου άσκησης δημόσιας πολιτικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ