Ομπάμα: «Οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν εξοπλισμό και εκπαίδευση για να καταρρίψουν το αεροσκάφος» [βίντεο] - iefimerida.gr

Ομπάμα: «Οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν εξοπλισμό και εκπαίδευση για να καταρρίψουν το αεροσκάφος» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα το απόγευμα της Παρασκευής ότι αυτό που συνέβη με την κατάρριψη και τη συντριβή του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών είναι «ένα γεγονός με παγκόσμιες διαστάσεις, είναι μία τραγωδία και χρειάζονται παγκόσμιες ενέργειες».

Μιλώντας ενώπιον των δημοσιογράφων, τόνισε ότι «υπάρχουν πληροφορίες ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν και τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση για να καταρρίψουν το αεροσκάφος».

«Το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος που προήλθε από περιοχή μέσα στην Ουκρανία η οποία ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε επίσης ότι έχει συνομιλήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο αλλά και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ