Εκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας - iefimerida.gr

Εκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας

Εκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Λωρίδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και τα μέλη του ζητούν μια «πλήρη, διεξοδική και ανεξάρτητη διεθνή έρευνα» για την συντριβή του αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η έρευνα θα πρέπει να διεξαχθεί σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής αεροπορίας» και «για την απαιτούμενη λογοδοσία (στη δικαιοσύνη)».

Επίσης, τα μέλη του ΣΑ τονίζουν την ανάγκη «όλα τα μέρη να επιτρέψουν την άμεση πρόσβαση των ερευνητών στον τόπο της συντριβής για να προσδιορίσουν ην αιτία του συμβάντος».

Τα μέλη του ΣΑ εκφράζουν επίσης «τη βαθύτατη λύπη και τα συλλυπητήριά τους» στις οικογένειες των θυμάτων, στους οικείους και στις κυβερνήσεις όλων εκείνων των χωρών που πολίτες τους σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή.

Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της κρίσης στη Γάζα, το Συμβούλιο Ασφαλείας πραγματοποίησε μια πρώτη συνεδρίαση την 10η Ιουλίου, χωρίς όμως να καταλήξει σε κάποια απόφαση, ενώ δύο ημέρες αργότερα ζήτησε σε ομόφωνη απόφασή του να κηρυχθεί εκεχειρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ