Ο ΟΑΣΕ ζητάει τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου στο σημείο συντριβής του Μπόινγκ 777 - iefimerida.gr

Ο ΟΑΣΕ ζητάει τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου στο σημείο συντριβής του Μπόινγκ 777

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, προέδρου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο οργανισμός συζητά με τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία για τη δημιουργία ενός διαδρόμου ώστε να μπορέσουν οι ερευνητές να μεταβούν στο σημείο της συντριβής όπου συνετρίβη χθες το αεροσκάφος των Malaysia Airlines.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο —και εξάλλου αυτό είναι το θέμα των συζητήσεών που διεξάγονται τώρα με τους αυτονομιστές—, ο οποίος θα επιτρέψει την πρόσβαση στην περιοχή αυτή ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και επίσης οι έρευνες. Στη συνέχεια εξετάζουμε επίσης την πιθανότητα να πάρουμε το μαύρο κουτί που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των αυτονομιστών», δήλωσε ο Μπουρκχάλτερ.

Λίγο νωρίτερα ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ είχε δηλώσει ότι οι αυτονομιστές αντάρτες, δεν επιτρέπουν την πρόσβαση ερευνητών της ουκρανικής υπηρεσίας αεροπλοΐας.

Σημειώνεται ότι οι αυτονομιστές αντάρτες ανακοίνωσαν κάποιες ώρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των Malaysian Airlines, ότι θα επιτρέψουν στους διεθνείς ερευνητές να εργαστούν στο σημείο της συντριβής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ