«Νομίζαμε ότι βομβάρδιζαν το χωριό»: Πώς είδαν οι κάτοικοι την συντριβή του μοιραίου Boeing - iefimerida.gr

«Νομίζαμε ότι βομβάρδιζαν το χωριό»: Πώς είδαν οι κάτοικοι την συντριβή του μοιραίου Boeing

«Νομίζαμε ότι βομβάρδιζαν το χωριό»: Πώς είδαν οι κάτοικοι την συντριβή του μοιρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρομοκρατημένοι είναι οι κάτοικοι του Γκράμποβο, όπου συνετρίβη το μοιραίο Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ένα πραγματικά τρομακτικό θέαμα.

Ενας κάτοικος της περιοχής, ο Αλέξανδρος, δούλευε στα χωράφια του, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο που έπεσε το αεροπλάνο, όταν κοίταξε ψηλά. Οπως αναφέρει φοβήθηκε ότι το αεροσκάφος θα έπεφτε πάνω του.

Ενας άλλος δήλωσε ότι ήταν στο τρακτέρ του, όταν άκουσε τον ήχο του αεροπλάνου και στη συνέχεια ένα δυνατό κρότο: «τότε είδα το αεροπλάνο να πέφτει το έδαφος και να σπάει σε δύο με πυκνό μαύρο καπνό»

Το σπίτι ενός άλλου κατοίκου του Γκράμποβο, του Αλέξανδρου και της Ολγας, βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της συντριβής. Οπως είπαν νόμιζαν ότι το χωριό βομβαρδιζόταν αφού άκουσε δύο ή τρία δυνατά κτυπήματα πριν η ισχύ του αντίκτυπου τους ρίξει στο έδαφος. Η Ολγα δήλωσε ότι τρομοκρατήθηκε από το συμβάν, το οποίο προκάλεσε φθορές στο σπίτι τους και έκαψε τον πίσω κήπο τους.

Μέχρι τώρα το χωριό που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας δεν είχε επηρεαστεί από τη σύγκρουση που έπληξε πολλές περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ