Καταζητούμενος παραμένει ο Ασανζ -Σε ισχύ το ένταλμα για τη σύλληψή του - iefimerida.gr

Καταζητούμενος παραμένει ο Ασανζ -Σε ισχύ το ένταλμα για τη σύλληψή του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και ήλπιζε να καταφέρει να... ξεμυτίσει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ο Τζούλιαν Ασανζ παραμένει καταζητούμενος. Σουηδός δικαστής αποφάσισε ότι είναι σε ισχύ το ένταλμα για τη σύλληψή του.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks κατηγορείται για το βιασμό μίας γυναίκας και τη σεξουαλική κακοποίηση μίας ακόμη. Για πάνω από δύο χρόνια, ο Ασανζ κρύβεται στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, προκειμένου να αποφύγει την έκδοση στη Σουηδία, όπου καταζητείται.

Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες πολιτικά υποκινούμενες, αλλά δηλώνει πως φοβάται ότι η Σουηδία θα τον παραδώσει στις ΗΠΑ, όπου μπορεί να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή εξαιτίας της δράσης του WikiLeaks, αν του απαγγελθούν κατηγορίες και καταδικαστεί.

Σε ακρόαση που έγινε στη Στοκχόλμη, όπου τον εκπροσώπησαν οι δικηγόροι του, οι τελευταίοι ζήτησαν την ακύρωση του εις βάρος του εντάλματος σύλληψης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ